Texels Kookboek - Italiaanse aardappelsalade

Ingrediënten
1 kg aardappels 1 dl olijfolie zout 1 rode ui
50 gr zwarte olijven 6 zongedroogde tomaten 1 el kappertjes 4 el gehakte peterselie
1 el balsamicoazijn versgemalen peper

Hulpmiddelen
bakplaat oven koksmes snijplank

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.

Bereiding

De aardappelen schillen, in grote blokken snijden en in een ovenschaal leggen. Giet 2 el olijfolie over de aardappelen en bak ze in de oven tot ze gaar zijn, circa 25 minuten. Roer de aardappels regelmatig om.

Maak de ui schoon en snij deze in snippers. Ontdoe de olijven van de pit en halveer deze. Snij de tomaten in reepjes en meng deze met de uisnippers, peterselie, olijven, kappertjes, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.

Schep de warme aardappelen door deze dressing en serveer de salade lauwwarm.

Serveertip

Lekker met een ciabattabroodje.

Soort gerecht: lunchgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: circa 40 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!